زنجبیل یکی از سالم ترین (و خوشمزه ترین) ادویه های کره زمین است.

این ماده حاوی مواد مغذی و ترکیبات فعال زیستی است که فواید بسیار خوبی برای بدن و مغز شما دارد

در اینجا 11 فایده اسرار آمیز  سلامتی زنجبیل را با شما در میان خواهیم گذاشت که توسط تحقیقات علمی به اثبات رسیده اند .

1. زنجبیل ، ماده ای با خواص دارویی قدرتمند است
زنجبیل گیاهی گلدار است که از کشور چین سرچشمه گرفته است.

متعلق به خانواده Zingiberaceae است ، و از نظر ساختار در ادویه های بسیار نزدیک به زردجوبه  ، هل و گالانگال میباشد

ریزوم (قسمت زیرزمینی ساقه) بخشی است که معمولاً به عنوان ادویه مورد استفاده قرار می گیرد. اغلب به آن ریشه زنجبیل گفته می شود 

زنجبیل دارای قدمت بسیار طولانی در درمان بیماری های مختلف در طب سنتی دارد ،  از این ماده برای کمک به هضم ، کاهش التهاب ،  کاهش تهوع ، بهبودی بیماری های مفصلی  و کمک به مبارزه با آنفولانزا و سرماخوردگی استفاده شده است .

زنجبیل را می توان به صورت تازه ، خشک ، پودر یا به عنوان روغن یا آب میوه استفاده کرد و گاهی به غذاهای فرآوری شده کرد . همچنین زنجبیل عطر و طعم بینظیری دارد و غذاها را بسیار خوش طعم و دلچسب خواهد کرد

2. زنجبیل می تواند حالت تهوع را از بین ببرد 
به نظر می رسد زنجبیل در برابر حالت تهوع بسیار مؤثر است به عنوان مثال ، سابقه طولانی در استفاده از آن به عنوان داروی گیاهی در این مورد وجود دارد ، و شواهدی وجود دارد که نشان می دهد به همان اندازه داروهای شیمیایی در این مریضی مؤثر است 

زنجبیل همچنین ممکن است تهوع و استفراغ بعد از عمل را تسکین دهد و در بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند می تواند مصرف شود 

یا حتی افراد بارداری که حالت تهوع دارند می توانند برای از بین بردن این حالت ناخوشایند از زنجبیل استفاده کنند ، طبق بررسی انجام شده که بر روی  1،278 زن باردار انجام شده است ، 1-1.5 گرم زنجبیل می تواند علائم تهوع را به میزان قابل توجهی کاهش دهد .

با این حال ، زنجبیل در این مطالعه هیچ تاثیری در بند آمدن  استفراغ نداشت.

اگرچه زنجبیل یک فراورده ایمن و گیاهی به حساب می آید اما بهتر است  قبل از مصرف مقادیر زیاد در هنگام بارداری با پزشک خود مشورت کنید. برخی معتقدند مقادیر زیادی می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد ، البته این ادعا هنوز اثبات نشده است.

3. زنجبیل  درد عضلانی را کاهش می دهد
مطالعات نشان داده  است زنجبیل در برابر درد عضلانی ناشی از ورزش موثر است.

در یک مطالعه ، مصرف 2 گرم زنجبیل در روز ، به مدت 11 روز ، درد عضلات را در افرادی که تمرینات آرنج را انجام می دهند ، کاهش می دهد ، زنجبیل تأثیر خیلی فوری ندارد ، اما ممکن است در کاهش پیشرفت روزانه درد عضلات مؤثر باشد  - اعتقاد بر این است که این اثرات با خاصیت ضد التهابی واسطه می شوند.

بیشتر بخوانید : با بهترین غضروف ساز آشنا شوید 

4- اثرات ضد التهابی زنجبیل  می تواند به آرتروز کمک کند

ارتروز شامل تخریب مفاصل در بدن است و منجر به علائمی مانند درد مفاصل و سفتی می شود.

در یک کارآزمایی کنترل شده از 247 نفر مبتلا به آرتروز زانو ، افرادی که عصاره زنجبیل مصرف کرده بودند ، درد کمتری داشتند و به داروهای کمتری نیاز داشتند 

یک مطالعه دیگر نشان داد که ترکیبی از زنجبیل ،  دارچین و روغن کنجد ، می تواند باعث کاهش درد و سفتی در بیماران آرتروز در صورت استفاده موضعی شود.

5- زنجبیل ممکن است قند خون را به طرز چشمگیری کاهش داده و عوامل خطر بیماری قلبی را بهبود بخشد
در این زمینه از تحقیقات نسبتاً جدید است ، اما زنجبیل ممکن است خواص ضد دیابتی قدرتمندی داشته باشد.

در یک مطالعه اخیر در سال 2015 ، از 41 شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع 2 ، 2 گرم پودر زنجبیل در روز که مصرف کردند ، 12 درصد قند خون ناشتا را کاهش داده است 

همچنین HbA1c را به طور چشمگیری بهبود بخشید (نشانگر میزان قند خون در دراز مدت) و منجر به کاهش 10 درصدی طی 12 هفته می شود.

همچنین یک کاهش 28٪ در نسبت ApoB / ApoA-I و کاهش 23٪ در نشانگرهای لیپوپروتئین اکسیده شده وجود دارد. این هر دو عامل اصلی خطر برای بیماری های قلبی هستند.

بیشتر بخوانید : نحوه بازیابی مایع بین مفصلی

6. زنجبیل می تواند به درمان سوء هاضمه مزمن کمک کند
سوء هاضمه شدید با درد مكرر و ناراحتي در قسمت بالاي معده مشخص مي شود ، اعتقاد بر این است که تاخیر در تخلیه معده عامل اصلی سوء هاضمه است.

جالب است که تحقیقات نشان داده شده است که زنجبیل در تخلیه معده در افراد مبتلا به این بیماری سرعت می بخشد.

بعد از خوردن سوپ زنجبیل مدت زمان خالی شدن معده را از 16 تا 12 دقیقه کاهش داد ، در مطالعه روی  24 فرد سالم ، 1.2 گرم پودر زنجبیل قبل از غذا 50٪ تخلیه معده را تسریع کرد .

7- زنجبیل ممکن است سطح کلسترول خون را کاهش دهد
مقادیر بالای لیپوپروتئین های LDL (کلسترول بد) با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است.

غذاهایی که می خورید می توانند تأثیر زیادی در سطح LDL داشته باشند.

در یک مطالعه 45 روزه از 85 فرد مبتلا به کلسترول بالا ، 3 گرم پودر زنجبیل باعث کاهش قابل توجهی در اکثر نشانگرهای کلسترول شد 

این با مطالعه در موشهای صحرایی هیپوتیروئید ، که در آن عصاره زنجبیل ، کلسترول LDL را تا حدی مشابه با داروی کاهش دهنده کلسترول آتورواستاتین کاهش می دهد ، پشتیبانی می شود.

هر دو مطالعه همچنین کاهش کلسترول کل و تری گلیسیرید خون را نشان دادند.